Pastasalade met zongedroogde tomaten, mozzarella en rucola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastasalade met zongedroogde tomaten, mozzarella en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De allerbeste zongedroogde tomaten komen uit Pachino, een gemeente in het zuiden van Sicilië. Pachinotomaatjes krijgen extra veel zon en dat proef je.

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto: mix alle ingrediënten in een blender of stamp ze fijn in een vijzel.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en schep de reepjes zongedroogde tomaat door de pasta.

  3. 3

    Wikkel rond elke bol mozzarella een plakje pancetta en steek vast met een houten prikker. Steek er een takje tijm tussen. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de mozzarella langs beide kanten tot de pancetta krokant is.

  4. 4

    Verdeel de pasta over 4 borden, leg op elk bord een mozzarellapakketje en garneer met wat pesto. Werk af met zwarte peper en blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto: mix alle ingrediënten in een blender of stamp ze fijn in een vijzel.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en schep de reepjes zongedroogde tomaat door de pasta.

  3. 3

    Wikkel rond elke bol mozzarella een plakje pancetta en steek vast met een houten prikker. Steek er een takje tijm tussen. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de mozzarella langs beide kanten tot de pancetta krokant is.

  4. 4

    Verdeel de pasta over 4 borden, leg op elk bord een mozzarellapakketje en garneer met wat pesto. Werk af met zwarte peper en blaadjes rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.