Recept

Spaghetti met pikante tomatensaus en scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Schroei ze dicht op hoog vuur in een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper het fijn. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne reepjes.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en stoof de knoflook en de ui glazig, voeg er het pepertje aan toe en bestrooi met het paprikapoeder. Voeg er daarna de wortelplakjes en de paprika aan toe. Bak even mee. Doe er de tomatenblokjes, de wittewijnazijn en de suiker bij en laat 10 à 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Doe er de laatste minuut de scampi’s bij.

  4. 4

    Kook de spaghetti al dente volgens de instructies die op de verpakking staan.

  5. 5

    Serveer de spaghetti met de scampisaus en een lepel ricotta. Werk af met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met pikante tomatensaus en scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!