Recept

Luxeburger met homemade ketchup

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de ketchup. Pel de tomaten. Snij ze in partjes en verwijder de pitjes. Pel de ui en snipper ‘m heel fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij ‘m in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten voor de ketchup in een pan en breng aan de kook. Eventueel kun je kerriepoeder toevoegen voor curryketchup of chilivlokken voor een pittige ketchup. Laat 1.30 uur zachtjes pruttelen op laag vuur, zonder deksel. Mix fijn. Laat de ketchup verder inkoken tot de gewenste dikte. Doe ‘m in glazen flessen of bokalen, sluit ze goed af en laat afkoelen. De ketchup dikt nog wat in.

  2. 2

    Bak de hamburgers 3 minuten aan elke kant. Bak het spek 2 minuten, draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.

  3. 3

    Snij de broodjes doormidden, bestrijk de snijkant met olijfolie. Gril ze 1 minuut.

  4. 4

    Maak de sla schoon. Spoel de tomaat, snij ‘m in plakken. Pel de ui, snij ‘m in ringen.

  5. 5

    Doe een beetje ketchup op het broodje, leg vervolgens een blaadje sla, een plakje tomaat, een burger, opnieuw wat ketchup, enkele uienringen en een plakje spek erop. Sluit de burger met een prikker. Lekker met frietjes of aardappelwedges.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luxeburger met homemade ketchup

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!