Risotto met doperwtjes en scampi’s
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met doperwtjes en scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een grote, diepe pan. Stoof hierin al roerend sjalot, look en pepertje aan. Schep de rijst in de pan en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en laat het vocht volledig verdampen. Giet er de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur garen. Controleer regelmatig en voeg eventueel nog wat vocht bij. Schep de doperwtjes samen met de limoenrasp onder de risotto en laat een vijftal minuten verder garen. Meng er het klontje boter en de kaas onder en breng op smaak met wat peper. Kruid de scampi’s met peper en zout, rijg ze aan stokjes en bak ze gaar in hete olijfolie. Serveer bij de risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een grote, diepe pan. Stoof hierin al roerend sjalot, look en pepertje aan. Schep de rijst in de pan en laat even meebakken. Blus met de witte wijn en laat het vocht volledig verdampen. Giet er de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur garen. Controleer regelmatig en voeg eventueel nog wat vocht bij. Schep de doperwtjes samen met de limoenrasp onder de risotto en laat een vijftal minuten verder garen. Meng er het klontje boter en de kaas onder en breng op smaak met wat peper. Kruid de scampi’s met peper en zout, rijg ze aan stokjes en bak ze gaar in hete olijfolie. Serveer bij de risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.