Recept

Muntcupcake met oublie-hartje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor een grenzeloze liefde

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de suiker en de boter witromig tot een botercrème.Meng er de eieren een voor een door.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.Roer er de botercrème, de munt en de maanzaadjes door.

  3. 3

    Zet 12 papieren vormpjes in een bakplaat. Vul de vormpjes tot halfweg met beslag en zet ze 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Voor het eiwitglazuur: klop de bloemsuiker, het eiwit en het citroensap tot een stevige massa. Voeg naar wens extra eiwit of bloemsuiker toe als het glazuur te hard of te zacht is. Dek het glazuur af met een vochtige doek als je het niet onmiddellijk gebruikt.

  5. 5

    Voor het hartje van oubliebeslag: verwarm de oven voor op 200°C. Meng het ei, de bloem en bloemsuiker tot een vloeibare dikke pasta. Leg bakpapier of een bakmat op de bakplaat. Snij uit een stuk karton of kunststof (1 tot 2 mm dik) een hart. Leg het stuk karton of kunststof op de bakplaat en spatel een dun laagje beslag in het hart. Verwijder nu het stuk karton of kunststof voorzichtig. Herhaal dit tot de bakplaat vol is.

  6. 6

    Zet de bakplaat in de oven en blijf kijken tot de randjes van de hartjes bruin worden (duurt 3 tot 5 minuten).Laat de hartjes afkoelenop de plaat en verwijder ze dan voorzichtig.

  7. 7

    Voor de afwerking: rol de rode marsepein uit en snij met een pizzasnijder stroken. Leg deze in stervorm op de cupcake. Doe het eiwitglazuur in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit een cirkel bovenop de stroken, vouw deze dan om het glazuur naar het midden toe.

  8. 8

    Spuit een ronde toef in het midden van de cupcake en werk af met een koekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Muntcupcake met oublie-hartje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!