Recept

Koekjes met chocolade en gekaramelliseerd spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete koekjes met spek? Een verrassend lekkere combinatie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de plakjes ontbijtspek open op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met de suiker en laat 15 minuten bakken in de oven. Draai halverwege de baktijd de plakjes spek eens om. Laat afkoelen op een rooster en hak het gekaramelliseerde spek in stukjes.

  2. 2

    Zet de oventemperatuur lager, op 160°C.

  3. 3

    Zeef de bloem en de baksoda in een kom. Roer in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte crème waarin de suiker volledig is opgelost. Doe er het ei en de eidooier bij en klop tot een lichte crème.

  4. 4

    Roer de bloem door het botermengsel en roer er, wanneer het deeg goed gemengd is, de stukjes chocolade en het gekaramelliseerde spek door.

  5. 5

    Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw lichtjes plat en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit. Bak ze 13 à 15 minuten in de oven, tot de randen van de koekjes wat donkerder kleuren. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjes met chocolade en gekaramelliseerd spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!