Quiche met witloof en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met witloof en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij het witloof in reepjes. Verhit 1 el olie en bak het beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola en vermeng hem met het eimengsel.

  5. 5

    Leg het deeg op bakpapier in een diepe, ronde vorm. Verdeel het witloof en de walnoten over het deeg.

  6. 6

    Schik er de appelpartjes als dakpannetjes op. Schep het ei-kaasmengsel erover.

  7. 7

    Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij het witloof in reepjes. Verhit 1 el olie en bak het beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola en vermeng hem met het eimengsel.

  5. 5

    Leg het deeg op bakpapier in een diepe, ronde vorm. Verdeel het witloof en de walnoten over het deeg.

  6. 6

    Schik er de appelpartjes als dakpannetjes op. Schep het ei-kaasmengsel erover.

  7. 7

    Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.