Recept

Quiche met witloof en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij het witloof in reepjes. Verhit 1 el olie en bak het beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola en vermeng hem met het eimengsel.

  5. 5

    Leg het deeg op bakpapier in een diepe, ronde vorm. Verdeel het witloof en de walnoten over het deeg.

  6. 6

    Schik er de appelpartjes als dakpannetjes op. Schep het ei-kaasmengsel erover.

  7. 7

    Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met witloof en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snij het witloof in reepjes. Verhit 1 el olie en bak het beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola en vermeng hem met het eimengsel.

  5. 5

    Leg het deeg op bakpapier in een diepe, ronde vorm. Verdeel het witloof en de walnoten over het deeg.

  6. 6

    Schik er de appelpartjes als dakpannetjes op. Schep het ei-kaasmengsel erover.

  7. 7

    Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!