Recept

Pompoencakejes met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weet je niet meer wat te doen met al die pompoen? Probeer dan deze cakejes eens.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Rasp het vruchtvlees van de pompoen.

  3. 3

    Meng in een grote kom de rozijntjes met de gezeefde bloem, de rietsuiker en de bruine suiker. Kruid met de speculaaskruiden en een snuifje zout en schep goed om.

  4. 4

    Laat de boter smelten en laat afkoelen. Klop de eieren los met de gesmolten boter. Voeg er het sinaasappelsap en de geraspte schil aan toe. Meng met het bloemmengsel.

  5. 5

    Voeg de geraspte pompoen toe en roer glad.

  6. 6

    Schep het beslag in papieren bakvormpjes. Doe ze niet te vol. Strijk de bovenkant glad. Bak de cakejes 20 minuten.

  7. 7

    Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Kook de pompoenreepjes beetgaar in het suikerwater. Laat ze uitlekken en laat afkoelen.

  8. 8

    Werk de cakejes af met een flinke toef slagroom, de zoete pompoenreepjes en gehakte hazelnoot.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoencakejes met sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!