Kippensoep in ’t groen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippensoep in ’t groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met de tijm en de laurier. Snij de kipfilet in stukjes en doe ze bij de bouillon. Laat 5 minuten garen.

  2. 2

    Maak de prinsessen en peultjes schoon. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Doe er de doperwtjes bij en hou nog 2 minuten tegen de kook aan. Giet af en laat schrikken onder de koudwaterkraan.

  3. 3

    Doe de geblancheerde groenten en het citroensap bij de bouillon. Laat 3 minuten goed verwarmen. Verwijder de tijm en de laurier. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met de tijm en de laurier. Snij de kipfilet in stukjes en doe ze bij de bouillon. Laat 5 minuten garen.

  2. 2

    Maak de prinsessen en peultjes schoon. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Doe er de doperwtjes bij en hou nog 2 minuten tegen de kook aan. Giet af en laat schrikken onder de koudwaterkraan.

  3. 3

    Doe de geblancheerde groenten en het citroensap bij de bouillon. Laat 3 minuten goed verwarmen. Verwijder de tijm en de laurier. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.