Recept

Gratin van kabeljauw en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomerse ovenschotel met vis.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Maak 2 venkelknollen schoon en snij ze in repen.

    Snij 1 ui in ringen.

    Stoof ze aan in wat boter en voeg er de venkel aan toe.

  3. 3

    Kruid met peper, zout en een theelepel gekneusde venkelzaadjes, blus met een glas droge witte wijn.

    Laat 10 minuten zachtjes stoven.

  4. 4

    Beboter intussen een ovenschotel.

    Leg er de venkel in en leg er 600 g kabeljauwfilet op.

  5. 5

    Dep ansjovisfilets uit een klein blikje droog met keukenpapier.

    Mix samen met 100 g vers broodkruim in een blender .

  6. 6

    Voeg er eventueel wat extra olijfolie aan toe.

    Strooi de crumble over de vis en zet alles 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Serveer met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!