Salade van aardappelen, rundvlees, veldsla en boontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van aardappelen, rundvlees, veldsla en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde salade en een complete maaltijd. Met een verrukkelijke dressing van rode wijn, balsamicoazijn en ahornsiroop.

bereiding
  1. 1

    Maak de rodewijndressing. Giet de rode wijn en 50 ml water in een pan. Laat het mengsel voor de helft inkoken. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water en snijd ze in partjes.

  3. 3

    Maak de boontjes schoon. Kook de boontjes en de maïs afzonderlijk beetgaar in lichtgezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water en uitlekken.

  4. 4

    Maak een salade met de veldsla, de partjes aardappel, de boontjes en de maïs.

  5. 5

    Bak het rundvlees in een klontje boter op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.

  6. 6

    Snijd het vlees in plakjes en verdeel die over de salade. Werk af met zwarte peper, grof zout en rodewijndressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rodewijndressing. Giet de rode wijn en 50 ml water in een pan. Laat het mengsel voor de helft inkoken. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed.

  2. 2

    Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water en snijd ze in partjes.

  3. 3

    Maak de boontjes schoon. Kook de boontjes en de maïs afzonderlijk beetgaar in lichtgezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water en uitlekken.

  4. 4

    Maak een salade met de veldsla, de partjes aardappel, de boontjes en de maïs.

  5. 5

    Bak het rundvlees in een klontje boter op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.

  6. 6

    Snijd het vlees in plakjes en verdeel die over de salade. Werk af met zwarte peper, grof zout en rodewijndressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.