Recept

Scampi’s met sinaasappel en peultjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pers 1 sinaasappel. Schil de overige sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.

  2. 2

    Haal de peultjes af en snij ze schuin in stukjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Snij het wit en het groen van de lente-uitjes in ringetjes. Snij het chilipepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.

  4. 4

    Bak de scampi’s 3 minuten op een hoog vuur in olijfolie. Voeg er de knoflook aan toe en kruid met peper en zout. Bak nog 1 minuutje door. Haal de scampi’s uit de pan en zet even opzij.

  5. 5

    Roerbak in dezelfde pan de lente-uitjes met de peultjes en de chilipeper 2 minuten. Blus met het sinaasappelsap en laat 1 minuut inkoken. Voeg er de scampi’s en de partjes sinaasappel aan toe. Warm nog 1 minuutje door. Werk af met gehakte peterselie en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met sinaasappel en peultjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!