Recept

Gevulde paprika’s met quorn en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Snij een plakje van de onderkant van de paprika’s zodat ze stabiel staan. Snij het bovenste kapje eraf en haal de zaadjes eruit. Snij het afgesneden vruchtvlees – behalve de steeltjes – in kleine blokjes. Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in blokjes.

  3. 3

    Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Zet de paprika’s erin. Bak de ui, paprika en champignons in wat olijfolie zacht. Voeg de quorn toe en bak even mee. Kruid met oregano, venkelpoeder, peper en zout. Meng er de rijst en de helft van de geraspte kaas door en schep de vulling in de paprika’s. Bestrooi met de rest van de kaas.

  4. 4

    Bak de paprika’s 30 minuten in de oven. Schep de resterende vulling naast de paprika’s in de schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika’s met quorn en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!