Recept

Schaaldierenbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet moeilijk, maar met een fantastisch resultaat.

bereiding
  1. 1

    Hak de pellen en/of de schaaldieren in stukken. Snijd de groenten grof.

  2. 2

    Fruit de groenten in de boter en voeg er de gehakte schaaldieren aan toe. Roer 3 minuten en giet er dan de cognac en de witte wijn bij.

  3. 3

    Doe er de visbouillon en de tomatenpuree bij en roer goed. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de fond 30 à 40 minuten tegen de kook aan trekken.

  4. 4

    Zeef de fond. Druk met de bolle kant van een pollepel zoveel mogelijk vocht door de fijne zeef. De fond is klaar voor verder gebruik. Breng de fond op smaak met cayennepeper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schaaldierenbouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!