• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje met zwarte pens en wittekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet 3 teentjes knoflook. Snij het spek in reepjes. Hak het chilipepertje fijn. Laat de kidneybonen uitlekken.

  2. 2

    Verwarm wat olijfolie in een stoofpot. Bak de zwarte pensen kort aan. Haal ze uit de pan. Doe de ui en chilipeper in de stoofpot en stoof glazig. Voeg de bonen, het spek en de knoflook toe en bak kort aan. Doe de tomatenblokjes en ciderazijn erbij en laat 10 minuten stoven. Snij de pens in plakken en leg boven op het stoofpotje. Laat nog 3 à 5 minuten verder garen.

  3. 3

    Snij de wittekool in reepjes. Pel en snipper het laatste teentje knoflook. Stoof glazig in een ruime pan met olijfolie. Doe de kool erbij, kruid met zout en roerbak 5 minuten. Serveer het stoofpotje met de wittekool en werk af met ingemaakte groene pepers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet 3 teentjes knoflook. Snij het spek in reepjes. Hak het chilipepertje fijn. Laat de kidneybonen uitlekken.

  2. 2

    Verwarm wat olijfolie in een stoofpot. Bak de zwarte pensen kort aan. Haal ze uit de pan. Doe de ui en chilipeper in de stoofpot en stoof glazig. Voeg de bonen, het spek en de knoflook toe en bak kort aan. Doe de tomatenblokjes en ciderazijn erbij en laat 10 minuten stoven. Snij de pens in plakken en leg boven op het stoofpotje. Laat nog 3 à 5 minuten verder garen.

  3. 3

    Snij de wittekool in reepjes. Pel en snipper het laatste teentje knoflook. Stoof glazig in een ruime pan met olijfolie. Doe de kool erbij, kruid met zout en roerbak 5 minuten. Serveer het stoofpotje met de wittekool en werk af met ingemaakte groene pepers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.