Steak tartaar met frietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak tartaar met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Pel en snipper de sjalotten. Meng de helft, samen met 2 eetlepels gehakte peterselie, door het vlees.

  2. 2

    Meng de eidooier met de tabasco, worcestersaus en selderijzout en roer door het vlees. Hou fris in de koelkast.

  3. 3

    Schil de aardappelen. Snij ze in frietjes en spoel met koud water. Dep ze goed droog. Bak de frieten ongeveer 6 minuten in een friteuse op 160°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Maak een lichte vinaigrette van de maïsolie, wittewijnazijn, mosterd en zure room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met de tartaar en duw aan. Werk af met de appelkappertjes, de rest van de gesnipperde sjalot en peterselie.

  6. 6

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C, tot ze goudgeel zijn. Serveer de steak tartaar met frietjes, sla en vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Pel en snipper de sjalotten. Meng de helft, samen met 2 eetlepels gehakte peterselie, door het vlees.

  2. 2

    Meng de eidooier met de tabasco, worcestersaus en selderijzout en roer door het vlees. Hou fris in de koelkast.

  3. 3

    Schil de aardappelen. Snij ze in frietjes en spoel met koud water. Dep ze goed droog. Bak de frieten ongeveer 6 minuten in een friteuse op 160°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Maak een lichte vinaigrette van de maïsolie, wittewijnazijn, mosterd en zure room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met de tartaar en duw aan. Werk af met de appelkappertjes, de rest van de gesnipperde sjalot en peterselie.

  6. 6

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C, tot ze goudgeel zijn. Serveer de steak tartaar met frietjes, sla en vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.