Recept

Steak tartaar met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Pel en snipper de sjalotten. Meng de helft, samen met 2 eetlepels gehakte peterselie, door het vlees.

  2. 2

    Meng de eidooier met de tabasco, worcestersaus en selderijzout en roer door het vlees. Hou fris in de koelkast.

  3. 3

    Schil de aardappelen. Snij ze in frietjes en spoel met koud water. Dep ze goed droog. Bak de frieten ongeveer 6 minuten in een friteuse op 160°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Maak een lichte vinaigrette van de maïsolie, wittewijnazijn, mosterd en zure room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met de tartaar en duw aan. Werk af met de appelkappertjes, de rest van de gesnipperde sjalot en peterselie.

  6. 6

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C, tot ze goudgeel zijn. Serveer de steak tartaar met frietjes, sla en vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak tartaar met frietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij het vlees fijn. Hak de uitgelekte kappertjes fijn en meng ze met het vlees. Pel en snipper de sjalotten. Meng de helft, samen met 2 eetlepels gehakte peterselie, door het vlees.

  2. 2

    Meng de eidooier met de tabasco, worcestersaus en selderijzout en roer door het vlees. Hou fris in de koelkast.

  3. 3

    Schil de aardappelen. Snij ze in frietjes en spoel met koud water. Dep ze goed droog. Bak de frieten ongeveer 6 minuten in een friteuse op 160°C. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Maak een lichte vinaigrette van de maïsolie, wittewijnazijn, mosterd en zure room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel het vlees in 4 gelijke porties. Vul een dresseerring met de tartaar en duw aan. Werk af met de appelkappertjes, de rest van de gesnipperde sjalot en peterselie.

  6. 6

    Bak de frieten een tweede keer op 180°C, tot ze goudgeel zijn. Serveer de steak tartaar met frietjes, sla en vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!