Boerenworst met wortelstoemp
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boerenworst met wortelstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters gerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de wortelen.

  2. 2

    Bak de worsten aan in een pan met weinig boter. Doe ze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de oven.

  3. 3

    Blus de braadpan van het vlees met de bruine fond. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat de wortelen garen in water met de suiker en een nootje boter.

  5. 5

    Giet de aardappelen af. Laat ze wat opdrogen. Pureer ze samen met de wortelen. Doe een nootje boter bij de stoemp en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de worsten en de stoemp over de borden. Lepel er de saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de wortelen.

  2. 2

    Bak de worsten aan in een pan met weinig boter. Doe ze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten verder garen in de oven.

  3. 3

    Blus de braadpan van het vlees met de bruine fond. Laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat de wortelen garen in water met de suiker en een nootje boter.

  5. 5

    Giet de aardappelen af. Laat ze wat opdrogen. Pureer ze samen met de wortelen. Doe een nootje boter bij de stoemp en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de worsten en de stoemp over de borden. Lepel er de saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.