Recept

Garnalen met spekjes en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris lunchgerechtje.

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af. 

  2. 2

    Maak de mayonaise. Doe de eidooier in een kom met een snuifje zout. Voeg de mosterd toe en klop goed met een kleine klopper. Giet de olie in een dun straaltje erbij, terwijl je krachtig blijft kloppen tot het mengsel ingedikt is en mooi begint te glanzen. Kruid met peper, zout en citroensap en roer er de yoghurt door. Zet koel weg. 

  3. 3

    Pel de knoflook en hak ‘m fijn. Snij het spek in stukjes en bak het krokant in een pan zonder vetstof. Doe de knoflook en de garnalen erbij en laat 2 minuten verder bakken. 

  4. 4

    Spoel de lente-ui en snipper fijn. Haal de pan van het vuur en doe de lente-ui erbij. Laat afkoelen. Meng er daarna 3 eetlepels van de mayonaise door. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Spoel de sla, halveer de avocado’s en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en snij in partjes. Besprenkel met het citroensap.

  6. 6

    Leg op elk bord een blaadje sla en beleg met de avocado en de garnaalsalade. Leg er de aardappelen bij en lepel er wat mayonaise over. Werk af met appelkappers en gesnipperde bieslook. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Garnalen met spekjes en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!