Recept

Taboulé met gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel zomers recept.

bereiding
  1. 1

    Laat de couscous wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Maak een dressing met de maïsolie en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Schil de mango, verwijder de pit. Hou enkele plakjes apart, snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de appel, verwijder het klok- huis. Hou enkele plakjes apart, snij de rest van het vruchtvlees in stukjes.Schil en ontpit de avocado, snij in blokjes. Besprenkel de appel- en avocadoblokjes met citroensap. Spoel de lente-uien en snij in ringen. 

  4. 4

    Maak de couscouskorrels los met een vork. Meng er de appel, avocado, mango lente-ui, koriander en munt onder. Voeg olijfolie toe en schep om. Breng op smaak met wat vinaigrette.

  5. 5

    Breek de forelfilets in stukken. Doe couscous in een kommetje, leg er de forel op. Werk af met plakjes appel en mango en nog wat plukjes koriander. Serveer met de rest van de vinaigrette. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé met gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!