Broodje kwartelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodje kwartelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de melk in een pannetje, doe er de boter bij en laat smelten op laag vuur. Haal van het vuur.

  2. 2

    Klop 4 eieren los. Doe de bloem in een kom en meng er de gedroogde gist door. Roer de melk met de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en kristalsuiker door de bloem. Meng goed. Kneed de munt door het deeg. Vorm er een bal van, leg in een schone kom en dek af met plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen.

  3. 3

    Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukken en duw er een kwarteleitje in. Beboter een bakplaat en leg de broodjes erop. Klop het laatste ei los, bestrijk de broodjes ermee, en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de melk in een pannetje, doe er de boter bij en laat smelten op laag vuur. Haal van het vuur.

  2. 2

    Klop 4 eieren los. Doe de bloem in een kom en meng er de gedroogde gist door. Roer de melk met de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en kristalsuiker door de bloem. Meng goed. Kneed de munt door het deeg. Vorm er een bal van, leg in een schone kom en dek af met plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen.

  3. 3

    Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukken en duw er een kwarteleitje in. Beboter een bakplaat en leg de broodjes erop. Klop het laatste ei los, bestrijk de broodjes ermee, en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.