Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met heerlijke kroketjes

bereiding
  1. 1

    Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.

  2. 2

    Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbier bij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.

  4. 4

    Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.

  2. 2

    Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbier bij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.

  4. 4

    Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.