Recept

Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met heerlijke kroketjes

bereiding
  1. 1

    Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.

  2. 2

    Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbier bij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.

  4. 4

    Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.

  5. 5

    Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!