Pastaschotel met geroosterde tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastaschotel met geroosterde tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met rucolasalade, op smaak gebracht met balsamicoazijn

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en zet apart. Meng in een kom de ricotta met de ansjovis, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de geraspte citroenschil. Kruid met peper, zout en fijngehakt basilicum. Roer de pasta door het ricottamengsel. Zet apart.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Fruit de ui 1 minuut. Bestrooi met oregano. Voeg er de kerstomaatjes aan toe en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met de resterende olijfolie. Bedek de bodem met pasta. Verdeel de uien, de tomaten en de basilicumblaadjes over de pasta. Zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel de pasta en de tomaten over de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en zet apart. Meng in een kom de ricotta met de ansjovis, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de geraspte citroenschil. Kruid met peper, zout en fijngehakt basilicum. Roer de pasta door het ricottamengsel. Zet apart.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Fruit de ui 1 minuut. Bestrooi met oregano. Voeg er de kerstomaatjes aan toe en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met de resterende olijfolie. Bedek de bodem met pasta. Verdeel de uien, de tomaten en de basilicumblaadjes over de pasta. Zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel de pasta en de tomaten over de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?