Entrecote met pastasalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Entrecote met pastasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mals stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Snij het Marokkaans brood in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met flink wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij grotere kerstomaten doormidden. Hak het basilicum fijn. Laat de mozzarella uitlekken en trek ’m in stukjes. Hak de olijven grof. Snij de paprika en de rode ui in flinterdunne ringen. Meng alles. Maak een dressing van de rodewijnazijn, 6 el olijfolie, peper en zout en maak er de salade mee aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  4. 4

    Bestrijk de entrecote met olijfolie en schroei ’m dicht op de hete barbecue, dicht bij de kolen. Zet het rooster vervolgens wat hoger en laat nog ongeveer 10 minuten verder garen, afhankelijk van de dikte van het vlees. Als je een kernthermometer gebruikt: bij 55°C is het vlees klaar. Haal het van de barbecue en laat 10 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie.

  5. 5

    Werk af met de jonge spinazie en de croutons. Snij de entrecote in plakjes. Druppel er olijfolie over en bestrooi met fleur de sel. Serveer met de pastasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het Marokkaans brood in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met flink wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Snij grotere kerstomaten doormidden. Hak het basilicum fijn. Laat de mozzarella uitlekken en trek ’m in stukjes. Hak de olijven grof. Snij de paprika en de rode ui in flinterdunne ringen. Meng alles. Maak een dressing van de rodewijnazijn, 6 el olijfolie, peper en zout en maak er de salade mee aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  4. 4

    Bestrijk de entrecote met olijfolie en schroei ’m dicht op de hete barbecue, dicht bij de kolen. Zet het rooster vervolgens wat hoger en laat nog ongeveer 10 minuten verder garen, afhankelijk van de dikte van het vlees. Als je een kernthermometer gebruikt: bij 55°C is het vlees klaar. Haal het van de barbecue en laat 10 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie.

  5. 5

    Werk af met de jonge spinazie en de croutons. Snij de entrecote in plakjes. Druppel er olijfolie over en bestrooi met fleur de sel. Serveer met de pastasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.