Aardbeien-ijslolly’s
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardbeien-ijslolly’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet alleen kinderen zijn er dol op

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pureer 250 g aardbeien.

    Snij 750 g aardbeien in stukjes.

  2. Voor de aarbeiencoulis

  3. 2

    Breng voor de coulis het water met het citroensap en de poedersuiker aan de kook. Zeef de aardbeienpuree en meng met het water. Laat enkele minuten inkoken en daarna afkoelen.

  4. Voor de crème

  5. 3

    Zet een  sauspannetje in een warmwaterbad (tegen de kook aan). Doe er de eidooiers en de suiker in en klop witschuimig. Breng de melk aan de kook en laat even afkoelen. Giet de licht afgekoelde melk geleidelijk aan en onder voortdurend roeren bij het dooiermengsel. Blijf roeren tot het een crème is en aan de spatel blijft hangen. Let op dat het niet kookt. Haal de sauspan van het vuur en zet meteen in ijswater. Blijf kloppen tot de crème afgekoeld is.

  6. 4

    Klop de room stijf. Spatel eerst het koude mengsel en daarna de stukjes aardbeien door de room.

  7. 5

    Giet de coulis en de crème tegelijkertijd in kleine glaasjes zonder de twee echt te vermengen.
    Steek in elk glaasje een houten stokje. Zet de glaasjes minstens 4 uur in de diepvriezer.
    Controleer na een halfuur of de stokjes nog rechtop staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pureer 250 g aardbeien.

    Snij 750 g aardbeien in stukjes.

  2. Voor de aarbeiencoulis

  3. 2

    Breng voor de coulis het water met het citroensap en de poedersuiker aan de kook. Zeef de aardbeienpuree en meng met het water. Laat enkele minuten inkoken en daarna afkoelen.

  4. Voor de crème

  5. 3

    Zet een  sauspannetje in een warmwaterbad (tegen de kook aan). Doe er de eidooiers en de suiker in en klop witschuimig. Breng de melk aan de kook en laat even afkoelen. Giet de licht afgekoelde melk geleidelijk aan en onder voortdurend roeren bij het dooiermengsel. Blijf roeren tot het een crème is en aan de spatel blijft hangen. Let op dat het niet kookt. Haal de sauspan van het vuur en zet meteen in ijswater. Blijf kloppen tot de crème afgekoeld is.

  6. 4

    Klop de room stijf. Spatel eerst het koude mengsel en daarna de stukjes aardbeien door de room.

  7. 5

    Giet de coulis en de crème tegelijkertijd in kleine glaasjes zonder de twee echt te vermengen.
    Steek in elk glaasje een houten stokje. Zet de glaasjes minstens 4 uur in de diepvriezer.
    Controleer na een halfuur of de stokjes nog rechtop staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.