Zeepalingsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeepalingsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeepaling of hondshaai is een verrassende vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Fileer de zeepaling en snij hem in dikke plakken.

    Snij de groenten in brunoise.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Pocheer de palingfilets gaar in visfumet. Hou de zeepaling apart warm.

  3. 3

    Stoof de groenten lichtjes aan in boter. Laat uitzweten en giet de visfumet erbij.

  4. 4

    Blancheer de zurkel, hak fijn en voeg bij de soep voegen. Laat het geheel een vijftal minuutjes koken. Let erop dat de groentjes beetgaar blijven.

  5. 5

    Controleer de soep op kruiding, werk af met een binding van eierdooier en room.

  6. 6

    Leg wat plakjes zeepaling in een diep bord, doe er de soep bij. Werk af met gehakte peterselie en kervelpluksels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Fileer de zeepaling en snij hem in dikke plakken.

    Snij de groenten in brunoise.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Pocheer de palingfilets gaar in visfumet. Hou de zeepaling apart warm.

  3. 3

    Stoof de groenten lichtjes aan in boter. Laat uitzweten en giet de visfumet erbij.

  4. 4

    Blancheer de zurkel, hak fijn en voeg bij de soep voegen. Laat het geheel een vijftal minuutjes koken. Let erop dat de groentjes beetgaar blijven.

  5. 5

    Controleer de soep op kruiding, werk af met een binding van eierdooier en room.

  6. 6

    Leg wat plakjes zeepaling in een diep bord, doe er de soep bij. Werk af met gehakte peterselie en kervelpluksels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.