Zeepaling in 't zuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeepaling in 't zuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je deze vis al eens geproefd?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paling in moten van 3 cm dik.

    Snij de citroen in dunne schijfjes.

    Hak de peterselie en de bieslook fijn.

  2. 2

    Leg de palingmoten in kokend water. Kruid met zout en peper. Voeg azijn plus flink wat tijm en laurier toe en laat 12 à 15 minuten koken zonder deksel.

  3. 3

    Schep de vis samen met tijm en laurier over in een aarden pot. Overgiet met het kookvocht tot de vis net bedekt is.

  4. 4

    Bestrooi met de peperkorrels, bieslook en peterselie. Beleg met de schijfjes citroen.

  5. 5

    Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast om het vocht te laten opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paling in moten van 3 cm dik.

    Snij de citroen in dunne schijfjes.

    Hak de peterselie en de bieslook fijn.

  2. 2

    Leg de palingmoten in kokend water. Kruid met zout en peper. Voeg azijn plus flink wat tijm en laurier toe en laat 12 à 15 minuten koken zonder deksel.

  3. 3

    Schep de vis samen met tijm en laurier over in een aarden pot. Overgiet met het kookvocht tot de vis net bedekt is.

  4. 4

    Bestrooi met de peperkorrels, bieslook en peterselie. Beleg met de schijfjes citroen.

  5. 5

    Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast om het vocht te laten opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.