Recept

Aardappelen in veldkleed met grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart receptje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Was de ongeschilde aardappelen zeer goed, doorprik ze en leg 25 minuten in de oven. Ze moeten binnenin gaar zijn en aan de buitenkant licht gekorst.

    Snipper de sjalotten.

  2. 2

    Haal de aardappel uit de oven en snij in de lengte middendoor. Hol met een lepel de aardappel uit en doe de pulp in een pannetje. Hou de uitgeholde aardappelen warm.

  3. 3

    Voeg een klont boter bij de pulp en plet met een vork tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Stoof de sjalotten in een sauspannetje in de rest van de boter tot ze glazig zijn (niet laten kleuren). Vul ondertussen de aardappelbootjes met de puree.

  5. 5

    Voeg de garnalen bij de sjalotten, giet de room erbij en laat heel even indikken. Voeg een beetje citroen bij en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schik de gevulde aardappelbootjes op voorverwarmde borden en overgiet met de saus. Bestrooi met bieslook en versier eventueel het bord met een tuiltje groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelen in veldkleed met grijze garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!