Krieken-yoghurtijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krieken-yoghurtijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets beter dan een verfrissend ijsje op zo'n warme zomerdag

bereiding
  1. 1

    Ontpit de krieken. Breng ze in een pannetje tot tegen de kook aan met de helft van de suiker. Pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef.

  2. 2

    Meng de rest van de suiker met het water en roer tot de suiker met het water en roer tot de suiker volledig opgelost is. Schep er de yoghurt bij en roer goed glad. Doe er de kriekencoulis bij. Roer weer goed glad.

  3. 3

    Schenk in de ijsmachine (of zet in de diepvries) en laat opstijven.

  4. 4

    Schep bolletjes ijs in glazen coupes. Werk af met granaatappelpitjes en een plukje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Ontpit de krieken. Breng ze in een pannetje tot tegen de kook aan met de helft van de suiker. Pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef.

  2. 2

    Meng de rest van de suiker met het water en roer tot de suiker met het water en roer tot de suiker volledig opgelost is. Schep er de yoghurt bij en roer goed glad. Doe er de kriekencoulis bij. Roer weer goed glad.

  3. 3

    Schenk in de ijsmachine (of zet in de diepvries) en laat opstijven.

  4. 4

    Schep bolletjes ijs in glazen coupes. Werk af met granaatappelpitjes en een plukje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.