Recept

Boterwafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie kan deze heerlijke boterwafels weerstaan? Vervang eventueel de helft van de melk door spuitwater of pils voor een luchtiger beslag.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de melk met de in stukjes gesneden boter op een zacht vuurtje (gebruik je bier in het beslag, voeg deze dan nadien toe). Laat een kopje van de melk lauw worden, los hierin de gist op.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker in een ruime kom (het beslag zal verdubbelen in volume),maak een kuiltje, giet daar het gistmengsel in, de eidooiers en een pollepel van de warme melk met boter. Meng van binnen naar buiten en voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe, tot je een samenhangend geheel krijgt. Zet er even de mixer in zodat je geen klontertjes meer hebt. Het beslag moet dik-vloeibaar zijn: is het nog te dik, voeg dan nog een beetje extra melk toe.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf, meng ze door het beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 minuten rijzen op een warme plek. Roer om en laat nog 1 uur rijzen, tot de hoeveelheid beslag ongeveer verdubbeld is.

  4. 4

    Laat het wafelijzer goed heet worden en vet het in met een beetje gesmolten boter. Schep een pollepel deeg op het ijzer en bak de wafels gedurende 3 à 4 minuten. Haal ze uit het ijzer en serveer met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boterwafels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!