Komkommersoep

Zo maak je ‘t
  1. Was de komkommers en schil ze. Snij in de lengte door, schraap de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Snij de ui fijn.

    Hak de dille fijn.

  2. Fruit de uien en de komkommers in de boter. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en steek de soep door.

  3. Breng op smaak met peper, dille en paprikapoeder. Klop in een warme soepterrine de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Komkommersoep met kerrieaardappeltjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Komkommersoep met kruiden

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Frisse komkommersoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Komkommersoep met garnalen

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Koude komkommersoep met munt