Bercysaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bercysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bercysaus is een witte-wijnsaus waaraan fijngehakte peterselie wordt toegevoegd.

  2. Voorbereiding

  3. 2

    Hak de peterselie fijn, pers de citroen.

  4. Witte-wijnsaus

  5. 3

    Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.

  6. 4

    Voeg room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

  7. 5

    Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer de in klontjes verdeelde boter door de saus. Voeg voor het opdienen de peterselie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  8. Weetje

  9. 6

    Bercysaus waaraan een gepelde en in blokjes gesneden tomaat wordt toegevoegd, is een 'duglérésaus'. Wanneer er fijngehakte champignons aan de bercysaus worden toegevoegd, spreekt men van een 'bonne-femmesaus'. Een bonne-femmesaus waaraan blokjes tomaat worden toegevoegd, heet 'brévalsaus'.

    Al deze witte wijn-sauzen zijn lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bercysaus is een witte-wijnsaus waaraan fijngehakte peterselie wordt toegevoegd.

  2. Voorbereiding

  3. 2

    Hak de peterselie fijn, pers de citroen.

  4. Witte-wijnsaus

  5. 3

    Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.

  6. 4

    Voeg room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

  7. 5

    Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer de in klontjes verdeelde boter door de saus. Voeg voor het opdienen de peterselie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  8. Weetje

  9. 6

    Bercysaus waaraan een gepelde en in blokjes gesneden tomaat wordt toegevoegd, is een 'duglérésaus'. Wanneer er fijngehakte champignons aan de bercysaus worden toegevoegd, spreekt men van een 'bonne-femmesaus'. Een bonne-femmesaus waaraan blokjes tomaat worden toegevoegd, heet 'brévalsaus'.

    Al deze witte wijn-sauzen zijn lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.