Mousselinesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mousselinesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroen.

    Smelt de boter.

  2. 2

    Mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan op het laatste ogenblik geklopte room wordt toegevoegd (de helft van de basissaus).

  3. Hollandse saus

  4. 3

    Laat water, azijn en citroensap inkoken.

  5. 4

    Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

  6. 5

    Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe, breng op smaak met peper en zout.

  7. Tip

  8. 6

    Wanneer aan de mousselinesaus een eetlepel mosterd wordt toegevoegd, spreekt men van 'Dijonaisesaus'.

    Beide sausen gaan goed samen met gebakken of geroosterde vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroen.

    Smelt de boter.

  2. 2

    Mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan op het laatste ogenblik geklopte room wordt toegevoegd (de helft van de basissaus).

  3. Hollandse saus

  4. 3

    Laat water, azijn en citroensap inkoken.

  5. 4

    Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

  6. 5

    Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe, breng op smaak met peper en zout.

  7. Tip

  8. 6

    Wanneer aan de mousselinesaus een eetlepel mosterd wordt toegevoegd, spreekt men van 'Dijonaisesaus'.

    Beide sausen gaan goed samen met gebakken of geroosterde vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.