Mousselinesaus

Zo maak je ‘t
  1. Pers de citroen.

    Smelt de boter.

  2. Mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan op het laatste ogenblik geklopte room wordt toegevoegd (de helft van de basissaus).

  3. Laat water, azijn en citroensap inkoken.

  4. Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

  5. Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe, breng op smaak met peper en zout.

  6. Wanneer aan de mousselinesaus een eetlepel mosterd wordt toegevoegd, spreekt men van 'Dijonaisesaus'.

    Beide sausen gaan goed samen met gebakken of geroosterde vis.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kruidenvinaigrette

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Blanquettesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Nicoisesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosterdsaus