Champignonsaus

Zo maak je ‘t
  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.

  2. Maak een roux van de boter en de bloem.

    Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de gevogeltefond bij de saus. Kruid met peper en zout en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

  3. Bak de champignonschijfjes in een beetje boter en besprenkel met citroensap. Vermeng met de saus en dien onmiddellijk op.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Peperroomsaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kruidenvinaigrette

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Blanquettesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Nicoisesaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensaus