Champignonsaus

  • 20 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Sauzen, dressings, fonds en bouillons
Zo maak je ‘t
  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.

  2. Maak een roux van de boter en de bloem.

    Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de gevogeltefond bij de saus. Kruid met peper en zout en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

  3. Bak de champignonschijfjes in een beetje boter en besprenkel met citroensap. Vermeng met de saus en dien onmiddellijk op.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Orloffgebraad met champignonsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Mignongebraad met champignonsaus en tomaat

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gevuld varkenshaasje met champignonsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Parelhoenfilet met champignonsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Volkorenpasta met kalkoen-champignonsaus