Heek met coulis van langoustines
bereiding
-
1
Pel de langoustines, hak de koppen en scharen fijn.
Snij de sjalotten en de knoflook fijn.
Pel en ontpit de tomaten.
Hak de kruiden fijn.
Verwarm de borden voor.
-
2
Laat de boter in een sauspan licht kleuren. Bak de langoustines kort aan, neem ze uit de pan en hou warm . Stoof sjalot, look, tijm, tomaat, peterselie, langoustinekoppen en scharen gedurende 5 minuten in dezelfde pan. Besprenkel met cognac, bevochtig met de witte wijn en de visfumet. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat 10 minuten inkoken.
-
3
Kruid de heekmoot met peper en zout. Laat boter licht kleuren en bak de heekmoot goudbruin gedurende 4 minuten aan elke kant.
-
4
Giet de saus door een puntzeef en druk goed aan om alle sappen op te vangen. Voeg de gehakte kruiden toe en klop de saus op met een klontje boter.
-
5
Leg de heekmoot in het midden van een voorverwarmd bord en omring met de saus en de langoustinestaarten. Serveer met gestoomde aardappeltjes.
Voorbereiding