Lasagne ’mamma mia’
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne ’mamma mia’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door zijn eenvoud behoudt deze lasagne zijn authentieke karakter

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water en laat ze uitlekken op een keukendoek.

    Snipper de ui en de knoflook.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Doe er de gepelde tomaten bij, suiker, 6 blaadjes basilicum en de geconcentreerde tomatenpuree. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan.

  3. 3

    Meng de ricotta met 80 g geraspte parmezaan en doe er alvast één lepel tomatensaus bij.

  4. 4

    Vet de ovenschaal wat in met boter en bekleed de bodem met lasagnevellen. Lepel er wat saus over, dek af met lasagnevellen en lepel er wat van de kaasmengeling over. Werk zo de tomatensaus, kaasmengeling en lasagnevellen op.

  5. 5

    Scheur een bolletje buffelmozzarella (of scarmoza) in stukjes en verdeel deze over de schaal, strooi er wat geraspte parmezaan over en zet 30 à 35 minuten de oven.

  6. 6

    Garneer met verse basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water en laat ze uitlekken op een keukendoek.

    Snipper de ui en de knoflook.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Doe er de gepelde tomaten bij, suiker, 6 blaadjes basilicum en de geconcentreerde tomatenpuree. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan.

  3. 3

    Meng de ricotta met 80 g geraspte parmezaan en doe er alvast één lepel tomatensaus bij.

  4. 4

    Vet de ovenschaal wat in met boter en bekleed de bodem met lasagnevellen. Lepel er wat saus over, dek af met lasagnevellen en lepel er wat van de kaasmengeling over. Werk zo de tomatensaus, kaasmengeling en lasagnevellen op.

  5. 5

    Scheur een bolletje buffelmozzarella (of scarmoza) in stukjes en verdeel deze over de schaal, strooi er wat geraspte parmezaan over en zet 30 à 35 minuten de oven.

  6. 6

    Garneer met verse basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.