Lamsschenkel op z'n zuiders
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsschenkel op z'n zuiders

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om van te smullen

bereiding
  1. 1

    Rits de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng ze met 4 el olijfolie, peper en zout en wrijf er de schenkels mee in. Laat ze 2 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de schenkels in, samen met de knoflook en de citrusschillen. Schenk er de marinade bij en zet in de oven. Laat 1 uur garen en bedruppel geregeld met het braadvocht.

  4. 4

    Snij de selder in boogjes, laat de olijven uitlekken. Meng ze met de tomaten en doe alles bij in de ovenschaal. Overgiet met witte wijn en bouillon. Laat nog 1 uur verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rits de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng ze met 4 el olijfolie, peper en zout en wrijf er de schenkels mee in. Laat ze 2 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de schenkels in, samen met de knoflook en de citrusschillen. Schenk er de marinade bij en zet in de oven. Laat 1 uur garen en bedruppel geregeld met het braadvocht.

  4. 4

    Snij de selder in boogjes, laat de olijven uitlekken. Meng ze met de tomaten en doe alles bij in de ovenschaal. Overgiet met witte wijn en bouillon. Laat nog 1 uur verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.