Uienconfituur

  • 60 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Bijgerecht, Sauzen, dressings, fonds en bouillons
Zo maak je ‘t
  1. Pel en snipper de uien fijn. Laat de peperbessen uitlekken.

  2. Doe alle ingrediënten samen in een grote kookpot. Laat op een zacht vuur, tegen de kook aan, sudderen. Roer af en toe om. Dek de pan niet af en neem er ruim de tijd voor: de massa moet dik en smeuïg worden.

  3. Schep de uienconfituur in potjes met schroefdeksel. Laat volledig afkoelen voor je ze sluit. Bewaar koel en donker, en eens aangebroken in de koelkast.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Terrine van konijn met uienconfituur

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wintertaart met gevulde champignons en uienconfituur

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aardappelbrietaart met uienconfituur

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Paté van kippenlevertjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Wintertaart met gevulde champignons