Feestelijk gevulde kalkoen op Oosterse wijze
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Feestelijk gevulde kalkoen op Oosterse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar. 

  2. 2

    Hak de champignons, knoflook, wal­ noten en gedroogde abrikozen fijn. Meng met de rest van de ingrediën­ten voor de vulling. Kruid met peper en zout en kneed alles samen.

  3. 3

    Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder.

  4. 4

    Borstel de kalkoen in met olijfolie. Leg de boter in klontjes op de kalkoen.

  5. 5

    Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.

  6. 6

    Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Daarna is het tijd om de kalkoen aan te snijden. 

    Lekker met een oosterse taboulé!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar. 

  2. 2

    Hak de champignons, knoflook, wal­ noten en gedroogde abrikozen fijn. Meng met de rest van de ingrediën­ten voor de vulling. Kruid met peper en zout en kneed alles samen.

  3. 3

    Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder.

  4. 4

    Borstel de kalkoen in met olijfolie. Leg de boter in klontjes op de kalkoen.

  5. 5

    Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.

  6. 6

    Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Daarna is het tijd om de kalkoen aan te snijden. 

    Lekker met een oosterse taboulé!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.