Vlierbloesemsiroop

Zo maak je ‘t
  1. Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

  2. Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

  3. Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

  4. Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

  5. Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Aardbeiensorbet (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bessengelei

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Mousse met bramen en frambozen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Lychee-ijs met mangocoulis

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Blauwe-bessenconfituur