Vlierbloesemsiroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vlierbloesemsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze siroop is heerlijk op pannenkoeken, roomijs en yoghurt

bereiding
  1. 1

    Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

  2. 2

    Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

  3. 3

    Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

  4. 4

    Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

  5. 5

    Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

  2. 2

    Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

  3. 3

    Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

  4. 4

    Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

  5. 5

    Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.