Kalkoenrollade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenrollade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Complimentjes krijg je hiermee gegarandeerd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui. Snij de selderij fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Fruit de ui in boter. Voeg de selder toe en laat 5 minuten stoven zonder te kleuren. Doe er de appelblokjes, noten, tijm en salie bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten garen onder deksel. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verkruimel het brood. Strooi het op een bakplaat en laat drogen in de op 125° C voorverwarmde oven. Schep om tot het droog is, maar niet geroosterd. Schep het door het appelmengsel. Schenk er kippenbouillon en appelsap bij tot je een mooie structuur krijgt: je hebt niet noodzakelijk al het vocht nodig.

  4. 4

    Leg de kalkoenfilet op het werkvlak en snij de filet open.

  5. 5

    Verdeel de vulling over het midden van de kalkoenfilet en vouw dicht. Bind vast met keukentouw.

  6. 6

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Stop de laurier en de blaadjes salie tussen het keukentouw.

  7. 7

    Leg de gevulde kalkoenfilet in een beboterde ovenschotel met wat extra vlokjes boter erop. Zet 35 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Heb je een kerntemperatuurmeter? Gaar het vlees dan tot het in de kern 65° C warm is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui. Snij de selderij fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Fruit de ui in boter. Voeg de selder toe en laat 5 minuten stoven zonder te kleuren. Doe er de appelblokjes, noten, tijm en salie bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten garen onder deksel. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verkruimel het brood. Strooi het op een bakplaat en laat drogen in de op 125° C voorverwarmde oven. Schep om tot het droog is, maar niet geroosterd. Schep het door het appelmengsel. Schenk er kippenbouillon en appelsap bij tot je een mooie structuur krijgt: je hebt niet noodzakelijk al het vocht nodig.

  4. 4

    Leg de kalkoenfilet op het werkvlak en snij de filet open.

  5. 5

    Verdeel de vulling over het midden van de kalkoenfilet en vouw dicht. Bind vast met keukentouw.

  6. 6

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Stop de laurier en de blaadjes salie tussen het keukentouw.

  7. 7

    Leg de gevulde kalkoenfilet in een beboterde ovenschotel met wat extra vlokjes boter erop. Zet 35 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Heb je een kerntemperatuurmeter? Gaar het vlees dan tot het in de kern 65° C warm is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.