Varkenskotelet in zoetzure saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenskotelet in zoetzure saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de varkenskoteletten aan beide zijden kort aan in een beetje boter en schik ze daarna naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk het vlees met de mosterd en de honing. Besprenkel met de balsamicoazijn.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in vrij grote stukken. Schil de sjalotjes en laat ze heel.

  3. 3

    Voeg de stukken appel, de sjalotjes en de rozijnen toe aan het vlees. Schep om. Blus de braadpan waarin je de koteletten hebt aangebakken met een glas water, schraap de aanbaksels los en giet alles over de koteletten in de ovenschaal.

  4. 4

    Kruid met peper en zout en leg de steranijs erbij. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de varkenskoteletten aan beide zijden kort aan in een beetje boter en schik ze daarna naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk het vlees met de mosterd en de honing. Besprenkel met de balsamicoazijn.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in vrij grote stukken. Schil de sjalotjes en laat ze heel.

  3. 3

    Voeg de stukken appel, de sjalotjes en de rozijnen toe aan het vlees. Schep om. Blus de braadpan waarin je de koteletten hebt aangebakken met een glas water, schraap de aanbaksels los en giet alles over de koteletten in de ovenschaal.

  4. 4

    Kruid met peper en zout en leg de steranijs erbij. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.