Recept

Capellini met pittige scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Meng de harissa met 2 eetlepels olijfolie, een snuifje piment d’Espelette, peper en zout. Schep de scampi’s erdoor, zet opzij.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snipper fijn.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een sauspan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten. Voeg de sjalot en de chilipeper toe en roerbak 1 minuut. Roer er de knoflook door. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de gezeefde tomaten toe. Kruid met oregano, peper en zout. Laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peterselie, citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Laat een pan goed heet worden. Bak de scampi’s kort op hoog vuur.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.

  6. 6

    Hussel de pasta door de saus en verdeel over de borden. Leg de scampi’s erop met wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Capellini met pittige scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!