Stoofvlees
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de ui en de knoflook. Snij het vlees in blokjes. Smelt 30 g boter in een kookpot en bak er het vlees op hoog vuur, in porties, aan alle kanten goudbruin in. Zet de gebakken porties vlees even opzij.

  2. 2

    Doe er de rest van de boter in de pot van het vlees en fruit er de knoflook en ui in aan. Doe er de cassonadesuiker bij en meng. Doe er de azijn bij en zet het vuur hoger. Laat 2 minuten inkoken en doe er dan het vlees weer bij, samen met het bier. Zet het vuur lager en voeg er het kruidentuiltje aan toe, samen met 300 ml water. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de plakken peperkoek m et mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar onder op het vlees. Dek af en laat 2,5 uur sudderen, op laag vuur. Roer af en toe om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de ui en de knoflook. Snij het vlees in blokjes. Smelt 30 g boter in een kookpot en bak er het vlees op hoog vuur, in porties, aan alle kanten goudbruin in. Zet de gebakken porties vlees even opzij.

  2. 2

    Doe er de rest van de boter in de pot van het vlees en fruit er de knoflook en ui in aan. Doe er de cassonadesuiker bij en meng. Doe er de azijn bij en zet het vuur hoger. Laat 2 minuten inkoken en doe er dan het vlees weer bij, samen met het bier. Zet het vuur lager en voeg er het kruidentuiltje aan toe, samen met 300 ml water. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de plakken peperkoek m et mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar onder op het vlees. Dek af en laat 2,5 uur sudderen, op laag vuur. Roer af en toe om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.