Gevulde uien
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde uien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veggie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn.

  2. 2

    Snij de onderkant van de uien vlak. Blancheer 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Laat 3 rokken over en snipper ze.

  3. 3

    Snij de paprika en de tomaat in kwarten en maak ze schoon. Snij in fijne blokjes.

  4. 4

    Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Stoof de gesnipperde ui aan. Doe er de paprika en tomaat bij en laat 3 minuten mee stoven. Neem van het vuur. Meng er de rijst en de fijngehakte kruiden door. Kruid bij met peper en zout.

  5. 5

    Schep de rijstvulling in de uien en zet ze in een ovenschaal met wat water. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven op 180° C.

  6. 6

    Verdeel de saus over verwarmde borden en schik daarop de uien. Werk af met enkele takjes salie en peterselie. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn.

  2. 2

    Snij de onderkant van de uien vlak. Blancheer 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Laat 3 rokken over en snipper ze.

  3. 3

    Snij de paprika en de tomaat in kwarten en maak ze schoon. Snij in fijne blokjes.

  4. 4

    Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Stoof de gesnipperde ui aan. Doe er de paprika en tomaat bij en laat 3 minuten mee stoven. Neem van het vuur. Meng er de rijst en de fijngehakte kruiden door. Kruid bij met peper en zout.

  5. 5

    Schep de rijstvulling in de uien en zet ze in een ovenschaal met wat water. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven op 180° C.

  6. 6

    Verdeel de saus over verwarmde borden en schik daarop de uien. Werk af met enkele takjes salie en peterselie. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.