Recept

Gamba’s met prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gamba’s ontdooien. Pel ze, snij ze op de rugkant open en verwijder het zwarte darmkanaal. Bestuif ze met maïszetmeel.

  2. 2

    Snij de paprika’s in blokjes en verwijder de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rasp de gember.

  3. 3

    Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte en snij ze in fijne reepjes. Stoom ze 8 minuten boven een bodempje water.

  4. 4

    Roerbak knoflook en gember 1 minuut in wat arachideolie. Voeg de paprika toe. Kruid met pilipili en zout. Bak nog 3 minuten.

  5. 5

    Doe er de gamba’s en de lente-uitjes bij. Laat nog 2 minuten bakken of tot de gamba’s gaar (en dus dieproze) zijn.

  6. 6

    Verdeel de prei over de borden. Leg er de gebakken gamba’s bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!