• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gamba’s met prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gamba’s ontdooien. Pel ze, snij ze op de rugkant open en verwijder het zwarte darmkanaal. Bestuif ze met maïszetmeel.

  2. 2

    Snij de paprika’s in blokjes en verwijder de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rasp de gember.

  3. 3

    Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte en snij ze in fijne reepjes. Stoom ze 8 minuten boven een bodempje water.

  4. 4

    Roerbak knoflook en gember 1 minuut in wat arachideolie. Voeg de paprika toe. Kruid met pilipili en zout. Bak nog 3 minuten.

  5. 5

    Doe er de gamba’s en de lente-uitjes bij. Laat nog 2 minuten bakken of tot de gamba’s gaar (en dus dieproze) zijn.

  6. 6

    Verdeel de prei over de borden. Leg er de gebakken gamba’s bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gamba’s ontdooien. Pel ze, snij ze op de rugkant open en verwijder het zwarte darmkanaal. Bestuif ze met maïszetmeel.

  2. 2

    Snij de paprika’s in blokjes en verwijder de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rasp de gember.

  3. 3

    Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte en snij ze in fijne reepjes. Stoom ze 8 minuten boven een bodempje water.

  4. 4

    Roerbak knoflook en gember 1 minuut in wat arachideolie. Voeg de paprika toe. Kruid met pilipili en zout. Bak nog 3 minuten.

  5. 5

    Doe er de gamba’s en de lente-uitjes bij. Laat nog 2 minuten bakken of tot de gamba’s gaar (en dus dieproze) zijn.

  6. 6

    Verdeel de prei over de borden. Leg er de gebakken gamba’s bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.