Recept

Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk stoofpotje van kalkoen met een lekker luxueuze risotto voor erbij. Echt iets voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Week de champignons 20 à 30 minuten in lauwwarm water. Giet het weekvocht door een neteldoek om er het zand uit te verwijderen en zet opzij. Kruid het kalkoenstoofvlees met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten, stoof ze glazig in een klontje boter. Voeg het kalkoenstoofvlees toe en kleur rondom.

  2. 2

    Schenk er de wijn bij en laat een kwartier afgedekt garen. Voeg 4 eetlepels van het shiitakeweekvocht toe en laat nog een halfuur sudderen.

  3. 3

    Laat de paddenstoelen uitlekken in een vergiet, dep ze droog met wat keukenpapier en roerbak ze 3 minuten in wat boter.

  4. 4

    Voeg de room en de shiitake toe aan het stoofpotje, roer en laat wat inkoken. Haal van het vuur. Roer de eidooier los met wat saus en meng dat bij de rest in de pan. Verhit opnieuw om te binden, maar laat niet koken.

  5. 5

    Pel en snipper de sjalotten voor de risotto. Fruit ze glazig in boter en olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak de korrels glazig. Roer er de wijn door en laat 2 minuten verdampen. Schenk er beetje bij beetje de warme bouillon bij en roer telkens tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg dan pas opnieuw bouillon toe. Laat de rijst wellen onder voortdurend roeren tot hij zacht en romig, maar nog beetgaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten).

  6. 6

    Neem de pan van het vuur en roer er een klontje boter en de kaas door. Breng op smaak met truffelolie, peper en zout.

  7. 7

    Schep de truffelrisotto in een ring en duw zachtjes aan. Lepel er een beetje kalkoenstoofvlees over en werk af met verse kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!