Capellini met scampi’s en mascarponesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Capellini met scampi’s en mascarponesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze drogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.

  3. 3

    Fruit de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg er de spekblokjes aan toe en bestrooi met de bloem. Schep goed om en laat nog 1 minuut bakken.

  4. 4

    Doe de mascarpone mee in de pan en schep goed om. Breng tot tegen het kookpunt. Voeg er de scampi’s en de spinazie aan toe. Laat nog 3 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Kook de pasta gaar. Giet af en verdeel samen met de saus over diepe borden. Werk af met parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze drogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.

  3. 3

    Fruit de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg er de spekblokjes aan toe en bestrooi met de bloem. Schep goed om en laat nog 1 minuut bakken.

  4. 4

    Doe de mascarpone mee in de pan en schep goed om. Breng tot tegen het kookpunt. Voeg er de scampi’s en de spinazie aan toe. Laat nog 3 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Kook de pasta gaar. Giet af en verdeel samen met de saus over diepe borden. Werk af met parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.