Recept

Engelse ovenschotel met worst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor het beslag en laat rusten op kamertemperatuur, zodat het deeg kan rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C. Giet ondertussen een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een ovenschaal en schuif die in het midden van de oven. Laat de olie goed heet worden. Kruid de worstjes met peper en zout, leg ze in de ovenschaal en laat ze mooi goudbruin kleuren. Haal daarna de schaal heel voorzichtig uit de oven en giet het beslag over de worstjes – laat ze er een beetje uitsteken. Prik 4 takjes rozemarijn in het beslag en zet alles weer in de oven. Bak nog 20 minuten verder.

  2. 2

    Pel de uien en de knoflook en snij in plakjes. Stoof ze op een matig vuur tot ze zoet en glazig worden (ongeveer 20 minuten). Doe er wat gehakte rozemarijn bij, overgiet met 6 el balsamicoazijn en laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Spoel de sla en zwier droog. Verwijder grote nerven. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Meng de sla en de tomaten in een kom en maak aan met wat olijfolie en balsamico.

  4. 4

    Haal de worstjes uit de oven als de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer met de salade en geef er de ingekookte uienjus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Engelse ovenschotel met worst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!