Recept

Langoest ’Grenada style’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxe op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotjes, de gember en de gepelde knoflook. Dompel de tomaten even in kokend water en ontvel ze. Snij ze in vieren en verwijder de pitjes. Vang het tomatensap op en zeef het. Snij de tomatenkwartjes in blokjes.

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Knip het pantser van de langoesten langs de zachte binnenkant open en verwijder het. Leg de rauwe staart in een vuurvaste schaal met wat olie, peper en zout en zet 10 tot 15 minuten – naargelang van de dikte – in de oven op 180° C. Snij er na 10 minuten een plakje af om te zien of de staart gaar is.

  3. 3

    Stoof intussen de sjalotjes, de knoflook en de gember zachtjes aan in een beetje olijfolie. Roer af en toe. Zodra de groenten bijna gaar zijn, giet je het tomatensap erbij. Laat goed opwarmen, haal de pan van het vuur en voeg er de tomatenblokjes bij. Zo warmen ze mee op en behouden ze hun structuur. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de gare langoeststaart in plakjes. Verdeel 1 staart over 2 borden en schik het groentemengsel ernaast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoest ’Grenada style’

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!