Upsidedown cake van rabarber & amandel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Upsidedown cake van rabarber & amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de rabarber en snij hem in stukken van ± à 4 cm. Doe in een pan met de suiker en 200 ml water. Laat 3 minuten zachtjes garen zonder te koken. Schep de rabarber uit het kookvocht en laat het vocht vervolgens verder koken tot een ingedikte siroop.

  2. 2

    Meng het amandelpoeder met het bakpoeder, de bloem, het maanzaad en het zout. Klop de boter met de honing en de limoenzeste romig. Voeg daar geleidelijk de eidooiers aan toe en blijf nog een minuut doorkloppen. Voeg dan het amandelmengsel toe en meng goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de yoghurt door het deeg.

  3. 3

    Leg de rabarber onderaan in een met bakpapier beklede springvorm. Schep het deeg hierover. Zet 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de rabarber en snij hem in stukken van ± à 4 cm. Doe in een pan met de suiker en 200 ml water. Laat 3 minuten zachtjes garen zonder te koken. Schep de rabarber uit het kookvocht en laat het vocht vervolgens verder koken tot een ingedikte siroop.

  2. 2

    Meng het amandelpoeder met het bakpoeder, de bloem, het maanzaad en het zout. Klop de boter met de honing en de limoenzeste romig. Voeg daar geleidelijk de eidooiers aan toe en blijf nog een minuut doorkloppen. Voeg dan het amandelmengsel toe en meng goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de yoghurt door het deeg.

  3. 3

    Leg de rabarber onderaan in een met bakpapier beklede springvorm. Schep het deeg hierover. Zet 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.